Historien vår


Instagram-kontoen @frida.tegner ble opprettet i februar 2021, da Frida Marie Grande (30) var sykmeldt fra jobben sin i Amnesty og desperat etter en hobby. Siden har det gått slag i slag med tegninger og politiske budskap som ofte treffer. 
Fridas ønske har vært å skape oppmerksomhet rundt saker hun er opptatt av - og å gi folk noe håndfast å reagere med når Norges befolkning blir utsatt for prøvelser.  
Utklipp fra TV2 - Fridategner og Even Bø Ruud i Merchberry
Det var dette som skjedde etter angrepet i Oslo natt til 25. juni 2022. Frida våknet av at en venninne ringte og fortalte om skyting i sentrum. Etter det klarte hun ikke å legge seg til å sove igjen. Hun plukket heller opp iPaden og satt seg ned for å tegne, og dagen etter ble denne tegningen et viktig symbol for sjokk, medfølelse og samhold i landet vårt.


Søndag samme helg ble Frida kontaktet Even Bø Ruud i Merchberry som ville hjelpe henne med å sette opp en nettbutikk og selge Pride-merch. Begge parter var enig om at alt overskudd burde gå til Oslo Pride og slik ble det. På bare 24 timer var nettbutikken klar og da den ble lansert mandag kveld kom responsen umiddelbart. Butikken omsatte for 300.000 på bare noen timer og engasjementet var enormt fra hele landet. Selv underleverandører kuttet kostnader i alle ledd for å bidra til dugnaden. 

I desember 2022 kunne vi endelig overføre hele 1.012.787 kr til Oslo Pride.

I fremtiden vil vi fortsette å gi støtte fra vår omsetning til viktige prosjekter. Ved å handle i denne nettbutikken er du med på å støtte organisasjoner som jobber for en bedre verden hver eneste dag. I slutten av hvert kalenderår donerer vi minst 1 prosent av totalomsetningen vår til en eller flere organisasjoner som jobber med temaene som frontes på våre produkter.